Bejelentés


Vipasszana Elvonulás Kisnyalka


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Vipasszana Elvonulás Kisnyalkán

Elvonulás 2023:

Idén egy rövid vipasszana elvonulást tartunk Kisnyalkán, Augusztus 20.-és 24-,e között. Részletek:

 

Augusztus 20.-24. Érkezes: Augusztus 20.-án, délután 5-ig. Vacsora este 6-kor lesz, ami után meditációs tréninggel veszi kezdetét az elvonulás. Lefekvéskor beáll a Nemes Csend. Augusztus 24.-én reggeli után a ház takarításával van vége az elvonulásnak,

 

Az itt lévő információk aktuálisak és érvényesek, a bal menüpontban található elméleti és gyakorlati részek elolvasásával lehet lélekben készülni az elvonulásra. Bármilyen kérdéssel állok rendelkezésre, metta, balázs (konemara76...kukac...gmail.com)

 

Az elvonulás története: Észak Thaiföldön élt és tanított 2005-ben bekövetkezett haláláig egy Asokananda nevű thai masszázs oktató, akinek módszertanában az volt a különleges, hogy a masszázst spirituális útként oktatta, melyet kiegészített a test megismerése jóga által, és a tudat tréningje a vipasszana meditáció révén. Ennek az egyik legfontosabb eleme az évi rendszeres elvonulás volt, melyet a dzsungelben, teljes csöndben éltek meg a tanítványok, a vipassana meditációt gyakorolva. Tanfolyamainak központja a „Lahu village”, melyben legrégebbi tanítványai ma is ilyen szellemben végzik a thai masszázs oktatását és a tanárképzést. Asokananda régi tanítványai egy Sunshine Network (Napsugár Hálózat) nevű csoportba szerveződtek, melynek a Lahu falun kívül a világ több pontján vannak központjai (www.asokananda.com ). Egyik régi tanítványa, Laurino, évek óta kívánja megújítani a rendszeres vipassana elvonulás hagyományát, mely abbamaradt Asokananda halálával. 2009- ben ismét elindult ez a hagyomány, méghozzá Magyarországon, Kisnyalkapusztán. Ezeken az elvonulásokon a Mahasi Sayadaw féle vipasszana technikát mutatja be Laurino, de ez semmiféle kizárólagosságot nem kíván tükrözni. Bármilyen más stílusú vipasszanát gyakorlók előtt nyitva az elvonulás. Magyarországon a leghíresebb, és leglátogatottabb elvonulás a Goenka-féle vipasszana technikát tanítja (www.dhamma.hu) Ez az elvonulás juttatja el a legtöbb emberhez a dhammát, és a legsikeresebb, legjobban szervezett. Semmilyen módon nem szeretnénk, ha a Kisnyalkai elvonulás nehezítené a Goenka-féle elvonulások működését, sőt, arra ösztökélnénk mindenkit, hogy a Kisnyalkai elvonulás helyett a Goenka félén vegyen részt, ahogy mi is többször tettük, nagy örömmel és hálával. Ez a honlap a Kisnyalkai elvonulás kiírását tartalmazza, valamint különböző háttéranyagokat, információkat, verseket. Az elvonulás terveink szerint minden év júliusában vagy augusztusában lesz. A pontos időpont junius elején lesz véglegesítve, amikor kiderül Laurino programja. Amint pontos információ érkezik a kezdésről, megjelentetem ezen a honlapon. A meghirdetett időpontban megérkezik Laurino, aki az elvonulást vezetni fogja. Az első este egy tréninget tart a vipasszana meditációból, majd a következő nap kezdődik az elvonulás. Az elvonulás rendje a Napirend menüpont alatt tekinthető meg. A végén lesz egy csendbontó nap, melyen megbeszéljük az élményeinket. A bal oldalon található gombokra klikkeléssel ismerkedhet meg az elvonulás részleteivel (8 szabály, Nemes CSend, Napirend stb.)

 

Ami különönsen fontos tudnivaló az elvonulásra jelentkezés előtt:

1) Időzítés: Az elvonulásra egymás érdekében nem lehet később csatlakozni, vagy előbb elmenni, kiv. családi baleset.

2) Nemes Csend: a Nemes Csend érdekében a mobiltelefonokat és kocsikulcsokat le kell adni a konyhai személyzetnek, vagy otthon kell hagyni. A program materiális feltételeit a résztvevők adományaiból biztosítjuk. Előjelentkezés szükséges, Németh Balázsnál, (email: konemara76...kukac... gmail.com)

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!